Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fastighetsindex på outforskad mark

Publicerad: 11 april 2014, 07:57

Efter en dyster marsmånad är Stockholmsbörsens fastighetsindex återigen uppe och nosar på nya drömgränser. På torsdagen stängde index på ett nytt rekord, 1 481,17 punkter. Det kan dock dröja innan index tar sig över 1 500 eftersom stor del av den mark man vunnit i april raderas bort på fredagen.


Ämnen i artikeln:

OMX

Efter en dyster marsmånad är Stockholmsbörsens fastighetsindex återigen uppe och nosar på nya drömgränser. På torsdagen stängde index på ett nytt rekord, 1 481,17 punkter. Det kan dock dröja innan index tar sig över 1 500 eftersom stor del av den mark man vunnit i april raderas bort på fredagen.

Som Fastighetsnytt rapporterade om nyligen sjönk fastighetsindex (OMX Stockholm Real Estate GI) med 2,7 procent i mars och det var den första månaden sedan augusti ifjol som index sjunkit. Botten nåddes 24 mars då index stängde på 1 413,71 punkter och sedan dess har index stigit nästan oavbrutet. Den 10 mars noterades nya rekordnivån 1 481,17 och under perioden 25 mars till 10 april har index således stigit med 4,8 procent. Endast två av de tolv handelsdagarna som perioden omfattar sjönk index. Från 1 april till 10 april steg index med 1,8 procent.

Fastighetsindex

På torsdagskvällen gick botten ur den amerikanska aktiemarknaden, framförallt Nasdaq vars index Nasdaq 100 föll med  3,1 procent, och det ledande Dow Jones-indexet föll med 1,6 procent. Den stora nedgången på andra sidan Atlanten smittade av sig i Asien och i Europa och i den inledande handeln på fredagen föll fastighetsindex med 0,7 procent på endast 15 minuter. Det kan därför dröja tills man tar sig över drömgränsen 1 500 men marknaden är oavsett det fortfarande uppe på tidigare närmast outforskad mark.

Sverrir Thór

Läs mer:

Festen kom av  sig:

http://fastighetsnytt.se/2014/04/festen-kom-av-sig/

Ämnen i artikeln:

OMX

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.