Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Fastighetsindex inte varit lägre på sex månader

Publicerad: 7 Oktober 2014, 06:50

Fastighetsaktierna rasade på börsen på tisdagen och börsens fastighetsindex stängde på 1 453,21 vilket är den lägsta nivån sedan 15 april då stängningskursen var 1 446,1. Fastighetsnytt eget aktieindex, FSBX, föll med 2,09 procent och stängde på 96,28.


Ämnen i artikeln:

FSBXStockholmsbörsen

Tisdagens dystra utveckling var i linje med övriga börsen och av de aktier som inkluderas i FSBX steg endast två i pris, Catena med 1,27 procent och ÅF med 0,23 procent. Samtliga övriga aktier föll i kurs, varav Oscar Properties föll med 6,5 procent och Corem föll med 6 procent. Peab, som på tisdagen meddelade att man kan komma att förlora stora belopp på grund av krisen i Northland Resources, föll med 3,2 procent.

Huruvida den negativa kortsiktiga trend som börsen nu befinner sig i kommer att fortsätta eller om det är inledningen till ett större börsfall är för tidigt att säga men volatiliteten har varit stor de senaste veckorna efter en lång period med en positiv utveckling. Det kan ge en indikation om att den positiva kortsiktiga trenden är bruten men framtiden får utvisa om så är fallet.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

FSBXStockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.