Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Fastighetsaktiernas branta fall

Publicerad: 16 Juni 2014, 09:44

Foto: Sverrir Thór

Fastighetsaktierna föll brant på börsen på måndagen, som var den femte raka dagen med fallande kurser.


Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Fastighetsaktierna föll brant på börsen på måndagen, som var den femte raka dagen med fallande kurser. På måndagen 9 juni nådde fastighetsindex rekordnoteringen 1 624,4 och sedan dess har index fallit med 4,9 procent, inklusive måndagens fall.

Fastighetsindex föll med 2,2 procent på måndagen och stängde på 1 545,09 och dagens bottennotering i intradagshandeln, 1 539,9,  är den lägsta nivån sedan 6 maj då index bottnade på 1 528,95 i intradagshandeln. Huruvida det handlar om inledningsfasen i ett rejält fall är för tidigt att säga men den senaste tiden har spekulationer förekommit att börsen har toppat, både i Sverige och internationellt.

Endast fyra stamaktier i fastighetsbolag steg i pris på måndagen och dagens vinnare blev Sagax A som steg med 3,9 procent. Besqab  fortsätter övertyga och steg med 1,5 procent.  Hufvudstaden C handlades i vanligt ordning inte och övriga aktier föll, varav FastPartner föll brantast med hela 6,8 procent.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.