Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Färre bostadsrätter sålda men priset ökar

Publicerad: 5 juli 2013, 10:10

Det sammanlagda värdet av de bostadsrätter som såldes under 2012 uppgick till 131 miljarder kronor. Jämfört med året innan är det en ökning med 4 miljarder kronor, 3,1 procent.


Ämnen i artikeln:

BostadsrätterSCB

Det sammanlagda värdet av de bostadsrätter som såldes under 2012 uppgick till 131 miljarder kronor. Jämfört med året innan är det en ökning med 4 miljarder kronor, 3,1 procent. Totalt såldes 93 373 bostadsrätter och genomsnittspriset blev således 1,4 miljoner kronor, vilket även det är en ökning med 3 procent. Antalet sålda bostadsrätter minskar dock marginellt jämfört med 2011. Det visar statistik som SCB släppte på torsdagen.

Mer än hälften av alla bostadsrätter som såldes i Sverige under 2012 såldes i de tre storstadsregionerna och mer än tredjedel såldes i Storstockholm där även de dyraste bostadsrätterna finns. Medelpriset i Stockholms län låg på 2,3 miljoner och närmast därefter kommer Uppsala län med et medelpris på 1,5 miljoner kronor. Sett till landet utom storstadsregionerna låg genomsnittspriset på 618 000 kronor.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande från SCB

Ämnen i artikeln:

BostadsrätterSCB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.