Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Familjebostäders lokal blir polisstation

Publicerad: 10 september 2015, 05:04

En knappt 7 000 kvadratmeter stor lokal i Rinkeby ska byggas om till polisstation, för totalt 240 polisanställda. Lokalen ägs av Familjebostäder.


Ämnen i artikeln:

KistaRinkebyStockholms stad

En knappt 7 000 kvadratmeter stor lokal i Rinkeby ska byggas om till polisstation, för totalt 240 polisanställda. Lokalen ägs av Familjebostäder. Detta uppger Dagens Nyheter.

Polisen har i drygt två år varit utan lokal i Rinkeby. En så stor polisstation som det nu planeras för har aldrig tidigare funnits i området.

– Vårt viktigaste uppdrag är att jobba närmare medborgarna – inte minst i utsatta områden. Det här är ett steg på vägen mot en ny polis, säger Ulf Johansson, regionpolischef till DN.

Fastigheten där stationen ska ligga, Rinkeby Alle 2-4, rymmer idag ett äldreboende och ett antal studentlägenheter.

– Ur affärssynpunkt är det också väldigt bra. Det kommer garanterat att skapa fler jobb i stadsfelen då det blir en så pass stor arbetsplats. Människor kommer att behöva äta och handla i centrum, säger Benjamin Dousa (M), vice ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.

Ombyggnadstiden beräknas till minst 18 månader. Då hyreskontraktet ännu inte är färdigförhandlat är kostnaden ännu inte känd.

Redaktionen

Källa: Dagens Nyheter

Ämnen i artikeln:

KistaRinkebyStockholms stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.