Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Familjebostäder köper mark i Årsta – vill bygga 400 hyresrätter

Publicerad: 18 oktober 2022, 11:29

Familjebostäder har förvärvat två fastigheter vid Årstabergs pendeltågsstation i Stockholm. Köpet möjliggör för det allmännyttiga bolaget att bygga 400 bostäder i området.

Ämnen i artikeln:

SvepetFamiljebostäderStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Här vid Årstabergs pendeltågsstation har Familjebostäder förvärvat två fastigheter, Marman 6 och 7, där man vill bygga 400 hyresrätter. Till höger vd Jonas Schneider. Foto: Familjebostäder

Foto: Pressfoto

De förvärvade fastigheterna Marman 6 och 7 ligger i anslutning till Årstabergs pendeltågsstation i södra Stockholm. Säljare är KIAB. Familjebostäder äger redan fyra intilliggande fastigheter vilket möjliggör för bolaget att projektera för cirka 400 nya hyresrätter i området.

Enligt ett pressmeddelande ger den stora volymen goda förutsättningar för mobilitetsåtgärder, bra energi- och miljölösningar samt möjlighet att stärka serviceutbudet i området.

Läs mer: Så många nya idrottsanläggningar behövs när Stockholm växer: ”Välkomnar privata aktörer”

- Volymen gör det möjligt för oss och Stockholms stad att utveckla ett område, som i dag upplevs otryggt, till ett nytt, attraktivt bostadsområde där man har nära till naturen och city, säger Jonas Schneider, vd för Familjebostäder, i en kommentar.

Årstaberg ligger i ett område som i Stockholms stads översiktsplan har pekats ut som ett strategiskt stadsutvecklingsområde. Projektet planeras för en möjlig byggstart andra kvartalet 2030 med ett förväntat färdigställande i slutet av 2035.

– Att lämna över fastigheterna till Familjebostäder känns tryggt och borgar för att staden utvecklas där den bör. Denna affär möjliggör en utveckling i ett otroligt spännande läge, ett av de mest spännande i Stockholm, säger Petter Söderberg, partner på KIAB Fastigheter, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev