lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Familjebostäder inför kompiskontrakt

Publicerad: 26 maj 2015, 07:00

Det kommunala bostadsbolaget Familjebostäder ska införa så kalla kompiskontrakt i Stockholm. Syftet är att sänka trösklarna för unga på bostadsmarknaden.

Ämnen i artikeln:

Bostadsförmedlingen i StockholmFamiljebostäderStockholm

Det kommunala bostadsbolaget Familjebostäder ska införa så kalla kompiskontrakt i Stockholm. Syftet är att sänka trösklarna för unga på bostadsmarknaden, uppger SVT Nyheter Stockholm. 

Kompiskontraktet går ut på att unga som vill bo tillsammans ska kunna stå på kontraktet ihop. Lägenheten förmedlas med utgångspunkt i den ena personens kötid men båda hyresgästerna står på kontraktet och har samma villkor.

Lägenheterna, framför allt treor, ska förmedlas genom en separat bostadskö för unga mellan 18 och 25 år. Kötiden hos Bostadsförmedlingen påverkas inte av kompiskontraktet, som kommer att upplåtas på max fyra år.

– Naturligtvis löser inte det här hela bostadssituationen i Stockholm men det är tänkt som en ny lösning som ska hjälpa unga in på bostadsmarknaden, säger Stockholms bostadsborgarråd Ann-Margarethe Livh (V) som också är ordförande i Familjebostäder, till SVT.

Idag kommer Familjebostäders styrelse i samarbete med Bostadsförmedlingen att fatta beslut om att starta förmedlingen på de nya kontrakten. Projektet ska pågå under två år för att sedan utvärderas.

Redaktionen

Källa: SVT Nyheter Stockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev