Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Fabeges dotterbolag byter namn och fördjupar inriktningen

Publicerad: 24 oktober 2022, 08:36

Fredrik Alvarsson, vd Birger Bostad. Foto: Birger Bostad

Bostadsutvecklaren fortsätter resan med att utveckla prisvärda bostäder huvudsakligen i Stockholm, men nu påbörjas ett nytt kapitel mot ännu bredare stadsutveckling.

Ämnen i artikeln:

SvepetSHH Bostad

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


– Med en ny ägare och nya typer av bostadsprojekt ser vi nu behovet av att förstärka vår position på marknaden och förtydliga vår roll som utvecklare och vårt löfte mot våra kunder, kommenterar Fredrik Alvarsson, vd på Birger Bostad.

Läs även: Bildextra: På besök hos Fabege – gammalt tryckeri blev modernt huvudkontor

Sedan förra hösten är SHH Bostad, som nu byter namn till Birger Bostad, ett helägt dotterbolag till Fabege med sammanlagt drygt 500 000 kvadratmeter bostadsbyggrätter. Efter förvärvet ökade portföljen med cirka 10 000 boenden, huvudsakligen belägna i Solna och Flemingsberg.

Det nya namnet Birger Bostad kommer från Birger Gustavsson, byggmästare och grundare av bolaget Fastighets AB Birger Gustavsson som i dag är Fabege.

Birger Bostad, som fortsatt är ett självständigt bolag med egen organisation och verksamhet, startades 2010 och har genom åren fortsatt att växa och utvecklar sedan 2019 även samhällsfastigheter.

– Sedan starten har vårt uttalade mål varit att utveckla prisvärda och funktionella boenden, utan att tumma på kvaliteten. Att utveckla ett boende för många har genomsyrat hela vårt arbete och vår organisation, vilket det även kommer att göra i fortsättningen, säger Alvarsson.

Birger Bostad har färdigställt 46 projekt med cirka 2 500 boenden och har över 300 boenden i produktion.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev