tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Fabege och SHH bygger bostäder i Kista

Publicerad: 26 april 2017, 05:27

Kista Galleria.

Fabege och SHH har tecknat avtal om att gemensamt utveckla 225 bostadsrätter i Kista, efter att SHH förvärvat 50 procent av det markbolag som bildades efter att Fabege fick en markanvisning på fastigheten i höstas.

Ämnen i artikeln:

KistaFabege FastigheterSHH BostadStockholm

Fabege och SHH har tecknat avtal om att gemensamt utveckla 225 bostadsrätter i Kista, efter att SHH förvärvat 50 procent av det markbolag som bildades efter att Fabege fick en markanvisning av Stockholms stad på fastigheten i höstas.

De två bolagen bildar ett så kallat joint-venture, där SHH tar ledningsansvaret för projektering, produktion och försäljning av bostäderna.

– Som proaktiv stadsutvecklare i Stockholm är det naturligt att Fabege även engagerar sig i tillkomsten av nya bostäder. Projektet i Kista och samarbetet med SHH är ett exempel på ett sådant initiativ där Fabege aktivt medverkar till att det byggs fler bostäder, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och chef affärsutveckling, Fabege.

Fastigheten ligger cirka 500 meter från Kista Galleria och tunnelbanan. Den befintliga detaljplanen möjliggör uppförandet av bostäder i upp till åtta våningar. Dessutom ska kommersiella lokaler ligga i delar av bottenplanen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev