fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Fabege och Brabo utvecklar bostäder i Haga Norra

Publicerad: 6 februari 2018, 11:13

På grund av den för närvarande svaga bostadsmarknaden kommer Fabege att i samverkan med Brabo Bostäder utveckla de bostadsbyggrätter som ingår i Haga Norra, på den så kallade Bilia-tomten i Solna.

Ämnen i artikeln:

Brabo stockholmFabege Fastigheter

Fabege kommer att i samverkan med Brabo Bostäder utveckla de bostadsbyggrätter som ingår i Haga Norra, på den så kallade Bilia-tomten i Solna. Det framgick av vd Christian Hermelins presentation i samband med att bolaget släppte sitt bokslut för 2017 på måndagen. Vidare bekräftade han detta i IR-podden som spelades in i samband med presentationen.

I IR-podden säger han vidare att man avser bygga bostadsrätter.

– Brabo hjälper oss att driva projektet, allt ifrån projektering till försäljning och eftermarknad, att rigga upp föreningarna, säger han.

Enligt hemsidan haganorra.se som Fabege har satt upp för projektet kommer man att bygga sex kvarter med bostäder som ska omfatta alltifrån lägenheter av innerstadskaraktär till radhus. I området beräknas cirka 2 000 personer komma att bo när det är färdigutvecklat.

Av Christan Hermelins presentation framgick att orsaken till att Fabege har valt att själva utveckla byggrätterna istället för att sälja dem till en bostadsutvecklare är oron på bostadsmarknaden.

– Bostadsmarknaden dog och vi hade inte bra tajming där, men vi tror att bostadsmarknaden kommer att stabilisera sig varför vi väljer att utveckla bostäderna med en professionell aktör, sa Christian Hermelin.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev