Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Experten om att socialdemokrater vill se ny fastighetsskatt: ”Risk för kraftigt boprisfall”

Publicerad: 17 mars 2021, 08:38

Robert Boije är skeptisk till att det går att hitta en modell som helt tar bort problemen med den gamla fastighetsskatten.

Foto: Getty Images/SBAB.

De senaste dagarna har den slumrande debatten om fastighetsskatten vaknat till liv, efter att Socialdemokraterna i Stockholm deklarerat att frågan ska lyftas på partiets kongress i höst. SBAB:s chefekonom Robert Boije drar paralleller till 90-talskrisen - och hoppas att politikerna lärt sig av sina misstag.


Ämnen i artikeln:

SBABAnders YgemanSocialdemokraterna

Det var under helgen som det mäktiga Stockholmsdistriktet i Socialdemokraterna klubbade vilka frågor man ska lyfta under partiets kongress i höst - som i praktiken innebär startskotten på partiets valkampanj

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.