Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Ett välmående fastighetsbolag

Publicerad: 22 Augusti 2014, 11:20

Balder redovisar ett driftöverskott på 436 miljoner kronor för årets andra kvartal, en ökning med 114 miljoner jämfört med motsvarande kvartal ifjol.


Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Hyresintäkterna ökar dock betydligt mer vilket innebär att överskottsgraden sjunker med drygt en procentenhet till 69,5 procent.  Förvaltningsresultatet ökar med 73 miljoner kronor till 256 miljoner.

Bolagets resultat under kvartalet gynnas av en mycket gynnsam värdeutveckling, både realiserad och orealiserad, av förvaltningsfastigheterna. Balder realiserar en vinst om 103 miljoner kronor och de orealiserade värdeförändringarna uppgår till 950 miljoner kronor. Enligt en kommentar i rapporten är den orealiserade värdeförändringen hänförbar till ökat driftöverskott och sänkt avkastningskrav med 0,1 procentenhet. Före skatt gör man en vinst om 1 286 miljoner kronor för kvartalet, mer än en fördubbling av fjolårets vinst på 562 miljoner.

Alla nyckeltal tyder på ett mycket välmående fastighetsbolag. Balansräkningen uppgår till 36,5 miljarder kronor och det egna kapitalet till 12,5 miljarder vilket medför en soliditet om 34,2 procent. Intäkterna täcker räntekostnaderna mer än 3 gånger om och belåningsgraden är 58,3 procent, vilket är ganska lågt sett till branschen som helhet.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Balder Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.