torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Eskilstunas allmännytta bygger 155 bostäder i Munktellstaden

Publicerad: 11 maj 2023, 09:03

Kfasts planerade bostadsbygge i Munktellstaden i Eskilstuna. Illustration: Varg Arkitekter

Eskilstuna Kommunfastigheter bygger 155 nya trygghetsbostäder i det före detta industriområdet Munktellstaden nära centrala Eskilstuna. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetEskilstuna KommunfastigheterEskilstuna

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Munktellstaden är ett historiskt industriområde i centrala delarna av Eskilstuna som de senaste åren utvecklats till en blandstad med bostäder och verksamheter inom bland annat sport, utbildning, kultur och gastronomi. De första bostäderna stod klara 2020.

Nu meddelar allmännyttiga Eskilstuna Kommunfastigheter, Kfast, att bolaget ska bygga 155 trygghetsbostäder i området. Projektet omfattar ett u-format tegelhus med fyra våningar och i huskroppen får också förskola, affärslokaler och ett parkeringsgarage plats. Byggstart inleds i slutet av året och projektet beräknas vara färdigt till 2026.

Läs också: Staten vill miljonköpa försvarsfastigheter – storklipp för fastighetsägare

Tuna Entreprenad kommer att bygga huset åt Kfast.

– Vi har jobbat intensivt tillsammans med Tuna Entreprenad som vi har handlat upp i en samverkansentreprenad. Vi är nu otroligt glada över att ha hittat en produkt som vi kan uppföra på platsen. Detta blir en viktig sista pusselbit i kvarteret och kommer att ge fantastiska lägenheter i ett attraktivt läge. Vi utvecklar Eskilstuna så att livet får plats och platser får liv, kommenterar Camilla Andersson, projektchef bygg- och fastighetsutveckling på Kfast.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev