torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Epicenter i nytt bostadsprojekt

Publicerad: 19 november 2018, 13:18

Ramin Jahangiri, Patrick Mesterton och Fredrik Josefsson på Epicenter. Foto: Kristoffer Rozental.

Tillsammans med Trede Properties utvecklar Epicenter i Stockholm en bostadslösning: Epicenter Living. Under 2019 planerar Trede förvärva 800 bostäder, i syfte att erbjuda anställda hos tillväxtföretag en bostad.

Ämnen i artikeln:

Epicenter StockholmStockholm

Tillsammans med Trede Properties utvecklar Epicenter i Stockholm en bostadslösning för sina medlemmar: Epicenter Living. Under 2019 planerar Trede förvärva 800 bostäder, i syfte att erbjuda anställda hos tillväxtföretag en bostad.

Att bostadsbristen är tillväxthämmande för näringslivet är något som bland annat Stockholms Handelskammare lyft många gånger. Även innovationshubben Epicenter ser problemen där snabbt växande företag behöver bostäder till sina anställda.

– Epicenter Living är ett nytt initiativ från Epicenter, SEB:s Greenhouse och Trede Properties. Vår gemensamma ambition är att underlätta rekryteringar för tillväxtföretag som är i stort behov av kompetent arbetskraft. Dessa företag har idag stora svårigheter med rekryteringar på grund av en instabil bostadsmarknad och brist på bostäder. Med Epicenter Living får våra medlemmar nu en unik möjlighet att förmedla lägenhetskontrakt till sina anställda, säger Patrick Mesterton, vd på Epicenter.

I dagsläget finns 7 lägenheter i Bromma och 6 lägenheter i Spånga klara för inflytt. Under 2019 avser Trede Properties förvärva upp emot 800 bostäder med tillträde i början av nästa sommar.

– Sveriges industrisamhälle har utvecklats till ett innovations- och entreprenörsamhälle med näst flest så kallade ”unicorns” i världen. Det skapar sysselsättning, god välfärd och samhällsintegrationen. På 15 år har antalet företag ökat med 300 000, vilket ställer stora krav på samhället. Och en ökande befolkning och arbetskraftsinvandring ställer stora och nya krav på bostadsmarknaden. Det är stora problem och det här är vårt sätt att bidra, säger Ramin Jahangiri på Trede Properties.

SEB agerar som rådgivare till Trede Properties.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev