Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Ekologiska bostäder i Skövde

Publicerad: 9 maj 2014, 10:15

Peab har fått uppdraget att bygga 242 hyreslägenheter på Aspö i Skövde. Beställare är AB Skövdebostäder och kontraktssumman uppgår till cirka 300 miljoner.


Ämnen i artikeln:

SkövdebostäderPeabSkövde

Skövdebostäder och Peab skriver kontrakt på projektet som är den största  satsningen på ekologiska bostäder i Sverige, uppger Skövdebostäder i ett pressmeddelande. Detaljplanen för området ställs nu ut för samråd. Projektet ska Svanenmärkas och certifieras både med miljöbyggnad Guld samt passivhus-standard FEBY 12.

242 lägenheter och en förskola
I bostadsområdet på Aspö kommer det finnas 242 lägenheter fördelade på sju punkthus och tolv låghus, ett gruppboende och ett trygghetsboende. I anslutning till området byggs en ny förskola med plats för 100 barn.

Området är ritat av Micael Ekberg på Abako arkitekter och byggs av Peab med Martin Klaesson som arbetschef. Landskapsarkitekt är John Tizzard som planerat in många praktiska detaljer i växtligheten.

Byggstart beräknas kunna ske i början av 2015 med en första inflyttning i juni 2016. Hela området beräknas stå klart våren 2018.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Peab

Ämnen i artikeln:

SkövdebostäderPeabSkövde

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News