Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Einar Mattson bygger i norr och söder

Publicerad: 1 juli 2016, 07:06

Bostäderna i Sköndal. Bild: Einar Mattson.

Einar Mattson ska utveckla ett kvarter i Stora Sköndal i Stockholm, med 90 bostäder. Dessutom påbörjas utvecklingen av 200 hyresrätter i Järfälla.


Ämnen i artikeln:

HSBEinar MattssonSköndalStockholmJärfälla

I Stora Sköndal, som utvecklats mycket de senaste åren, ska bolaget bygga tre lamellhus och en högre byggnad med totalt 90 bostäder. De ska börja byggas nästa år och vara klara 2019.

I Järfälla bygger man på Kvarnbacken. 200 hyresrätter ska där börja byggas 2018. De utvecklas inom ramen för HSB:s markanvisning, och som ett komplement till de bostadsrätter som ska byggas där av HSB och Veidekke. Arbetet med detaljplanen pågår.

– Vi har en mycket spännande projektportfölj med nya projekt i flera av länets kommuner. Särskilt spännande är det att få vara med och utveckla nya bostadsområden och utveckla områden så att de även blir destinationer.Vi planerar att utveckla minst 4000 bostäder fram till 2024. Cirka hälften av dem ska vara hyresrätter för egen förvaltning, säger Per Jutner, VD för Einar Mattsson Projekt AB.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.