Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Efterlyser ökat utbud på bostäder

Publicerad: 28 oktober 2014, 15:39

Utbudet av bostäder behöver öka då ojämvikten på bostadsmarknaden är inte bra för svensk ekonomi i längden. Det säger riksbankschefen Stefan Ingves. På Riksbankens presskonferens på tisdagsförmiddagen ägnade han mest tid åt att kommentera bankens räntebeslut men kommenterade även i korta ord hushållens skuldsättning och situationen på bostadsmarknaden.


Ämnen i artikeln:

RiksbankenStefan Ingves

– Det måste växa fram någon form av paket i den svenska ekonomin som hanterar de här frågorna på ett sådant sätt att vi stabiliserar vår bostadsmarknad, sa han.

Där hänvisade han till hushållens skuldsättning och ränteavdrag och fastighetsskatt och efterlyste en bredare lösning inom ramen för finanspolitiska rådet som ska sammanträda i november.

– Ytterligare en del i det här som ligger långt utanför Riksbankens verksamhet är utbudet av bostäder så att vi går ifrån det läge där vi har ett litet utbud av bostäder, snabbt stigande priser och en ojämvikt på bostadsmarknaden som inte är bra för svensk ekonomi i längden, sa Stefan Ingves.

Han tillade att detta behöver rättas till men att det inte är frågor i dess tekniska detaljer som berör Riksbanken.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

RiksbankenStefan Ingves

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.