Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Efter Oscar Properties sorti – nu tar norska bolaget över bostadsplanerna vid Gasklockan

Publicerad: 7 december 2020, 13:51

Sofia Ljungdahl, bostadsutvecklingschef på Obos i Sverige.

Foto: Obos / Stockholms stad

I somras gick Stockholms stad ut med ett nytt anbudsförfarande kring Gasklockan 3 och 4, byggrätten som Oscar Properties övergett i Hjorthagen. Nu har en ny aktör valts ut.


Ämnen i artikeln:

GasklockanOscar PropertiesStockholms stadOBOS

Det är den medlemsägda bostadsutvecklaren Obos med grund i Norge som vunnit markanvisningstävlingen för Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. 

I projektet ryms cirka 320 lägenheter, förskola och lokaler för kontor och handel i markplan. Byggstart av projektet beräknas ske 2023 och första inflyttning 2026. 

Norska Obos har nyligen öppnat sitt medlemsprogram i Sverige och har samtidigt offentliggjort sina nya mål: att inom en femårsperiod dubblera sin årliga försäljning från dagens 1 500 till 3 000 bostäder i Sverige med ett särskilt fokus på de tre storstadsregionerna. Markinvesteringen i Gasklockan uppgår enligt ett pressmeddelande från Obos till 700 miljoner kronor.

Läs även: Stockholms stad låter ny aktör ta över projektet Gasklockan efter Oscar Properties

Koncernchefen Daniel Kjørberg Siraj säger i ett pressmeddelande om Gasklockan att det är en unik plats.

– Vi är väldigt glada att Stockholms stad ger oss förtroendet att utveckla ett så viktigt landmärke som når 110 meter över havet och blir synligt i hela staden. Tillsammans med lanseringen av medlemsprogrammet i Sverige och vårt nya mål att fördubbla försäljningen av bostäder visar vi att vi menar allvar med vår storstadssatsning, säger Daniel Kjørberg Siraj.

Läs även: Gasklockan görs om efter Oscar Properties

Obos inleder nu ett närmare samarbete med Stockholms stad för att mer i detalj planera och genomföra projektet Gasklockan. 

– Vi ser oss inte bara som bostadsutvecklare utan också som samhällsutvecklare, och för oss blir det därför viktigt att tillvarata de värden som redan finns i området. Vår ambition är att omkring 20 procent av bostäderna i Gasklockan ska erbjudas till våra medlemmar genom nya boköpsmodeller som sänker trösklarna till drömboendet och gör ett sådant här attraktivt projekt tillgängligt för fler människor, säger Sofia Ljungdahl, Sofia Ljungdahl, bostadsutvecklingschef på Obos i Sverige.

Läs även: Hon ska leda norsk storsatsning i Sverige

Obos har tidigare projekt i Norra Djurgårdsstaden

Obos har under det senaste året erhållit ytterligare två markanvisningar på 325 lägenheter på Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden, vilket innebär att bolaget sammanlagt kommer att bygga omkring 650 bostäder i området.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.