måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Efter Northvolts etablering - miljardaffär för Lindbäcks

Publicerad: 22 januari 2021, 07:28

Enligt Skebo får man ihop kalkylen kring träbyggande genom att lägga en tillräckligt stor beställning. Foto: Lindbäcks Bygg

Lindbäcks får sin största enskilda order någonsin när Skellefteå storsatsar på nya bostäder i svallvågorna av Northvolts etablering i kommunen.

Ämnen i artikeln:

SkelleteåNorthvolt

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Skellefteå kommun beräknar att man behöver cirka 5 000 nya bostäder fram till 2025, för att möta behovet när batterifabriken Northvolt etablerar sig i staden. 

Nu har allmännyttiga Skebo lagt en första stor beställning: Piteå-baserade Lindbäcks Bygg ska bygga 550 nya bostäder. Prislappen ligger på närmare en miljard kronor. 

Läs även: SBB investerar 4 miljarder i Skellefteå

– Bostadsbyggandet i Skellefteå är en av grundpelarna för att de stora industrietableringarna som sker ska klara kompetensförsörjningen. De människor som flyttar hit behöver bostad. Med den här affären kommer vi snabbt igång med en storskalig bostadsproduktion, säger Åsa Andersson, vd på Skebo i ett pressmeddelande.

Samtliga lägenheter byggs i trä, vilket går i linje med den träbyggnadsstrategi som kommunen nyligen antagit. 

– Vi har tidigare haft svårt att räkna ihop trä i våra nyproduktioner. Tack vare den stora volymen så lyckas vi i den här affären få kalkylen att gå ihop, säger Åsa Andersson. 

Läs även: Det här krävs för att branschen ska satsa på Norrland

För Lindbäcks Bygg är det den största enskilda affären någonsin. 

– Det är en tredjedels årsproduktion för oss. Det känns förstås väldigt bra att vi kan ta en stor del i den spännande utveckling som nu sker i Skellefteå. Det är vår hemmamarknad, säger Markus Holmlund, affärschef och vice vd på Lindbäcks Bygg. 

Sedan tidigare bygger bolaget 161 lägenheter i ett annat projekt i Skellefteå.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev