torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Efter fem års arbete – SPG:s detaljplan i södra Stockholm antagen

Publicerad: 11 februari 2022, 10:31

Två kilometer söder om Tumba, i den nordöstra delen av Kassmyraåsen, ska SPG nu utveckla 400 bostäder.

SPG:s detaljplan i Tumba, om 400 nya bostäder och förskola, har fått grönt ljus av Botkyrka kommun. Efter flera år med många synpunkter att ta hänsyn till från både myndigheter och allmänhet.

Ämnen i artikeln:

TumbaScandinavian Property GroupBotkyrkaBotkyrka kommun

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Under cirka fem års tid har SPG tillsammans med Botkyrka kommun intensivt arbetat fram ett förslag om att skapa ett nytt naturnära bostadsområde i Kassmyra i Tumba. 

Detaljplanen har nu vunnit laga kraft då inga överklaganden inkommit, skriver Scandinavian Property Group (SPG) i ett pressmeddelande.

SPG:s plan är att uppföra omkring 400 nya bostäder samt en förskola och parkeringshus i området Kassmyra. 

Läs mer: Skogen räddas inte – fylls med hundratals bostäder 

En miljökonsekvensbeskrivning har tagits fram för förslaget då planområdet ligger i den nordöstra delen av det nedlagda grustaget i Kassmyra som används till industriändamål och det har funnits oro för att föroreningar i omkringliggande vattendrag. Men med det nya planförslaget bedöms föroreningsbelastningen till grundvattenförekomsten bli lägre framåt än i nuläget. 

Målsättningen är att påbörja byggnation av den första etappen innan sommaren.

– Vi är nöjda över att vår detaljplan i Tumba äntligen vunnit laga kraft och att projektet nu närmar sig en byggstart. Detta ger oss möjligheten att skapa en ny destination samt uppföra kvalitativa och attraktiva bostäder i Stockholmsregionen,  säger Erik Körner, director investment & asset management på SPG, i en kommentar. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev