Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

De ska bygga mikrolägenheter i Hammarby sjöstad

Publicerad: 21 januari 2020, 12:47

Visionsbild av Transformerverkstaden i Hammarby Sjöstad. Bild: Aberdeen Standard.

Arcona har fått i uppdrag att utveckla micro-living lägenheter och co-workingytor i Aberdeen Standard Investments och Ailons fastighet i Hammarby sjöstad.


Ämnen i artikeln:

Ailon GroupArcona FastigheterAberdeen Standard Investments

Arcona har fått i uppdrag att utveckla micro living-lägenheter och coworking-ytor i Aberdeen Standard Investments och Ailons fastighet i Hammarby sjöstad. Projektet är en del av fastighetsägarnas satsning på just micro-living. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet avser ombyggnation av den befintliga fastigheten Påsen 15, även känd som Transformatorverkstaden. Uppdraget är en totalentreprenad på 200 miljoner kronor och beräknas vara färdigställt under våren 2021.

Läs även: Storsatsar på micro-living i Norden

– Vi är glada för förtroendet att bygga om Transformatorverkstaden. Vi har stor erfarenhet från dessa typer av konverteringsprojekt och att få vara med och skapa det här nya konceptet för micro-living och coworking känns riktigt kul, säger Hans Karlsson, projektutveckling Arcona, i en kommentar.

Transformatorverkstaden är från 1940-talet och byggnadens historiska karaktär kommer till stor del att bevaras i ombyggnationen. Arkitekt för projektet är +Rolf.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.