torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

De ska bygga mikrolägenheter i Hammarby sjöstad

Publicerad: 21 januari 2020, 12:47

Visionsbild av Transformerverkstaden i Hammarby Sjöstad. Bild: Aberdeen Standard.

Arcona har fått i uppdrag att utveckla micro-living lägenheter och co-workingytor i Aberdeen Standard Investments och Ailons fastighet i Hammarby sjöstad.

Ämnen i artikeln:

Aberdeen Standard InvestmentsAilon GroupArcona Fastigheter

Arcona har fått i uppdrag att utveckla micro living-lägenheter och coworking-ytor i Aberdeen Standard Investments och Ailons fastighet i Hammarby sjöstad. Projektet är en del av fastighetsägarnas satsning på just micro-living. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projektet avser ombyggnation av den befintliga fastigheten Påsen 15, även känd som Transformatorverkstaden. Uppdraget är en totalentreprenad på 200 miljoner kronor och beräknas vara färdigställt under våren 2021.

Läs även: Storsatsar på micro-living i Norden

– Vi är glada för förtroendet att bygga om Transformatorverkstaden. Vi har stor erfarenhet från dessa typer av konverteringsprojekt och att få vara med och skapa det här nya konceptet för micro-living och coworking känns riktigt kul, säger Hans Karlsson, projektutveckling Arcona, i en kommentar.

Transformatorverkstaden är från 1940-talet och byggnadens historiska karaktär kommer till stor del att bevaras i ombyggnationen. Arkitekt för projektet är +Rolf.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev