lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

De får markanvisning på 250 lägenheter i södra Stockholm

Publicerad: 12 december 2022, 05:56

Foto: Mattias de Frumerie

K2A Knaust & Andersson Fastigheter och Granitor Properties har tilldelats varsin markanvisning i Rågsved i södra Stockholm, sammanlagt cirka 250 lägenheter. Byggstart kommer att ske tidigast 2026- 2027 och första inflytt planeras till 2030.

Ämnen i artikeln:

SvepetMarkanvisningStockholm

R


De nya bostäderna och gemensamma lokalerna avses byggas i trä och projektet planeras att genomföras i samarbete med arkitektkontoret Arkitema.

– Det är glädjande att Stockholms stad väljer att gå vidare med det här projektet med klimatsmarta bostäder och tydligt fokus på social hållbarhet. För K2A:s del blir det ytterligare ett viktigt projekt i vår byggportfölj inför framtiden. Stockholm är vår viktigaste marknad och att redan nu kunna planera för ytterligare ett Stockholmsprojekt som kan startas under senare halvan av 2020-talet är mycket positivt för vår långsiktiga tillväxt, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Tidigare i år har K2A fått en markanvisning intill tunnelbanestationen Sätra och en markanvisning kopplad till utvecklingen av Örbystråket i stadsdelen Stureby/Örby. För Granitor är detta sjätte markanvisningen i Stockholms stad under de senaste åren, men den första i området. Granitor har sedan tidigare arbetat med detaljplaner i bland annat Norra Djurgårdsstaden och Årstafältet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev