Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

De får bygga strandnära radhus i Härnösand

Publicerad: 7 oktober 2020, 12:48

Kommunstyrelsen i Härnösand har beslutat att ge ett fastighetsbolag en markanvisning för nya radhus på Lövudden, ett område med bara tiotal meter ner till vattnet.


Ämnen i artikeln:

Härnösand

Det är fastighetsbolaget Lillskär som fått en markanvisning för att bygga radhus på Lövudden i Härnösand, några tiotals meter från havet och någon kilometer från Härnösands centrum.

– Läget är fantastiskt. Vår filosofi är att bygga i lägen där vi själva skulle vilja bo och det här är precis ett sådant läge, säger Henrik Lindkvist på Lillskär, i ett pressmeddelande.

Läs även: Bekräftat: Skatteverket vill bygga centralarkiv i Härnösand

Markanvisningen innebär att Lillskär får ensamrätt att utreda förutsättningarna för ett bygge under 18 månader och marken kommer inte att säljas till någon annan under den tiden. Men det kan gå betydligt snabbare än 18 månader. Företaget och kommunen är överens om priset för det 4 400 kvadratmeter stora området och det finns färdiga idéer om vilken typ av hus som ska byggas.

På Lövudden har några villor byggts det senaste året och fler villatomter är till salu. Nu kan villorna alltså kompletteras med radhus. 

− Det här känns jättebra. I Härnösand och Höga Kusten finns fantastiska möjligheter till havsnära boenden och på Lövudden finns en enorm potential. Tillsammans med Lillskär kan vi nu ge fler människor möjlighet att förverkliga sin dröm om att bo nära havet och ändå centralt, säger kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S), i en kommentar.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Härnösand

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.