söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Därför byter Rikshem logga – "Ett annat bolag än när vi startade"

Publicerad: 23 maj 2023, 09:31

Bild 1/2  Rikshems kommunikationschef Jennie Wolmestad. Till höger Rikshems gamla och nya logotyp. Bilden är ett montage.

Rikshem byter logotyp för att signalera att bolaget förändrats, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepet

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Den 23 maj byter Rikshem logotyp och visuell identitet som ett resultat av ett samarbete med byråerna NoA Consulting och Zellout. Bakgrunden är ett förändringsarbete som påbörjades internt våren 2022 och nu tas vidare i form av förändring av varumärket även externt.

I pressmeddelandet skriver bolaget att skiftet ska signalera en "resa mot enkelhet" som bland annat kan kopplas till den utveckling som bolaget gjort sedan starten 2o10.

Läs också: Samhällsfastigheter: "Den största köparen blev plötsligt den största säljaren"

Den nya logotypen är lila och saknar det stiliserade huset som fanns i den gamla. Förhoppningen är att förändringen ska ge bolaget en mjukare, gladare och vänligare framtoning. En uppdatering av logotyperna pågår och kommer att vara slutförd före utgången av 2024.

– Rikshem har sedan starten 2010 befunnit sig i en expansiv fas. Som stor aktör inom hyresrätter och samhällsfastigheter vill vi nu ta en tydligare position. Den nya mjukare visuella identiteten är en yttre förändring för att visa att vi också förändrar oss på insidan, att vi blir ett enklare Rikshem. Det interna arbetet med den strategiska förändringen mot enkelhet har inkluderat alla medarbetare och lagt grunden till att vi nu ska kunna gå ut och levandegöra varumärket mot våra kunder. Vi är ett annat bolag idag än när vi startade och det ska märkas även i vår kommunikation, säger Jennie Wolmestad, kommunikationschef Rikshem, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev