Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Dags att tycka till om Gasverket Östra

Publicerad: 11 juli 2019, 08:57

Visionsbild Gasverket Illustration: Koncept Stockholm

En detaljplan för östra delen av gasverksområdet i Hjorthagen är nu ute på samråd och synpunkter tas emot fram till den 3 september, uppger exploateringskontoret i Stockholms stad.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stadGasverketHjorthagenNorra Djurgårdsstaden

En detaljplan för östra delen av gasverksområdet i Hjorthagen är nu ute på samråd och synpunkter tas emot fram till den 3 september, uppger exploateringskontoret i Stockholms stad.

Förslaget för att utveckla Gasverket Östra med cirka 300 bostäder, centrum och service presenterades för en månad sedan.

– Det händer mycket i Norra Djurgårdsstaden. Nu har vi gått ut på samråd om den sista delen som planeras, säger Martin Ottosson, kommunikationsstrateg på exploateringskontoret i Stockholm, till Fastighetsnytt.

Planområdet består av åtta befintliga byggnader och spaltgasverket. Ottosson förklarar att staden vill bevara byggnadernas speciella karaktär då hela området uppges ha ett kulturhistoriskt värde.

– Byggnaderna bevaras, men görs om så att kontor, centrum och bostäder ryms inuti. Även torg och park planeras i området.

Ett samrådsmöte i form av öppet hus äger rum den 22 augusti i Gasverksområdet.

Vision för Gasverket

- Staden vill förvandla gasverksområdet ”från en stängd industri till en öppen stad” genom att skapa bostäder, service, omsorg, skola och mötesplatser för alla som bor, arbetar eller besöker stadsdelen.
- Förslaget till detaljplanen ska enligt staden “säkerställa ett skydd och långsiktigt bevarande av Gasverksområdet”.
- Detaljplanen syftar också till att främja en markanvändning som säkerställer en långsiktig fortlevnad av hela Gasverksområdet i enlighet med den övergripande visionen.
- Östra Gasverket väntas stå helt klart år 2025.

Källa: Stockholms stad

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.