Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

D. Carnegie säljer sitt bestånd i Göteborg

Publicerad: 26 oktober 2015, 06:39

Kicki Björklund

D. Carnegie & Co. säljer alla sina lägenheter i Göteborg till Bostadsbolaget i Göteborg. Totalt rör det sig om 890 lägenheter i Hammarkullen som säljs genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 493 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

GöteborgBostadsbolaget GöteborgNordierHembla

D. Carnegie & Co. säljer alla sina lägenheter i Göteborg till Bostadsbolaget i Göteborg. Totalt rör det sig om 890 lägenheter i Hammarkullen som säljs genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 493 miljoner kronor.

– Försäljningen är ett led i vår fokusering på att äga bostäder i Storstockholm eller med pendlingsavstånd till huvudstaden. Vi är dessutom glada över att ha hittat en köpare som har ambitionen att fortsätta att utveckla Hammarkullen, säger Ulf Nilsson, vd för D. Carnegie & Co.

I samtal med Fastighetsnytt säger Kicki Björklund, vd på Bostadsbolaget, att de vill utveckla området med långsiktigt underhåll och ombyggnad, i syfte att ge ökad valfrihet och delaktighet.

– Vi vill öka attraktiviteten och få ännu nöjdare hyresgäster som trivs och känner trygghet i hela bostadsområdet. Detta arbete är långsiktigt och ska ske i dialog med de boende och i samarbete med Stadsdelsförvaltningen, Göteborgslokaler, Hyresgästföreningen och Park- och Natur. Detta samarbete har redan startat, säger hon.

Hon säger också att de kommer att bygga både nya hyresrätter och andra upplåtelseformer.

Även Hyresgästföreningen ser positivt på affären.

– Det här är ett bestånd som har haft många olika hyresvärdar och ett bristande och allt mer eftersatt underhåll. Nu blir det blir ett mer långsiktigt ägande och det tror vi är bra för hyresgästerna, säger Pedram Kouchakpour, förhandlingschef hos Hyresgästföreningen i västra Sverige.

Att det blir ett kommunalt bolag som tar över och inte ytterligare en privat ägare är inte huvudfrågan, menar Pedram Kouchakpour som menar att det viktiga är att det är en långsiktig ägare.

Nordier Property Advisors har varit rådgivare till D. Carnegie & Co AB.

Maria Nordlander

Källa: D. Carnegie & Co.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.