måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Covitum tillsammans med Erik Selin förser Norrbotten med hyresrätter

Publicerad: 4 oktober 2022, 11:42

Ingvor Sundbom och Erik Selin.

Covitum, med grundaren och vd:n Ingvor Sundbom, samt Erik Selin Fastigheter, som huvudägare, kommer förse centrala Boden med 170 hyresrätter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Erik Selin

R


Fastighetsbolaget har fått i uppdrag av Bodens kommun att skapa cirka 170 nya hyresrätter i kvarteret Narcissen som ligger centralt i staden.

– För oss är det högintressant att etablera vårt boendekoncept med social hållbarhet i fokus just i Boden. Vår insats kommer att underlätta den samhällsomställning som Boden står inför, säger Ingvor Sundbom, vd på Covitum, i ett pressmeddelande. 

Den nya gröna industrin, där Boden intar en central position, lockar högutbildade specialister inom en rad sektorer, där många kommer från andra länder, skriver fastighetsbolaget.

– Därför passar Covitums speciella koncept med sociala bostäder och mörkgröna innovativa lösningar Bodens kommun väl. Många hitflyttade kommer att ha ett internationellt perspektiv på sitt boende och då erbjuder vi ett alternativ för socialt utbyte och gemenskap, kommenterar vd:n.

Covitums samtliga projekt har en utvecklad träbyggnadsstrategi som ska ge ett hållbarare livscykelperspektiv och lägre koldioxidutsläpp jämfört med betong.

Samtliga fastigheter kommer vara miljöcertifierade med exempelvis Svanen-märkning.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev