Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Convendum lanserar bostadskoncept på Gärdet

Publicerad: 18 november 2020, 08:53

Convendum living.

Foto: Convendum

I september pausade coworking-aktören sin bostadslansering på oviss tid. Nu meddelar bolaget att starten sker i januari.


Ämnen i artikeln:

ConvendumGärdetStockholm

Tidigare i höst pausade bolaget sin nyproduktion av företagsbostäder i Sundbyberg och väljer nu att lansera det nya konceptet på Gärdet i stället, med start i januari nästa år. 

Med tanke på att Wallenstam äger 30 procent av Convendum så är det knappast någon överraskning att lanseringen sker i Wallenstams nyproduktion på Värtavägen 68. I sommar såldes fastigheten dock till Länsförsäkringsgruppen som får tillträde den 15 december. Wallenstam fortsätter sedan att ansvara för den tekniska förvaltningen under två år.

Bostäderna ligger i det nya kvarteret New York på Gärdet.

Illustration: Wingårdhs arkitekter

Convendum living-konceptet är en slags hybrid mellan hotell och lägenheter som riktar sig till företag med personal som behöver bo i Stockholm under en månad eller mer. Hyrorna ligger på cirka 15 000 kronor i månaden och uppåt. 

Läs även: Convendum pausar bostadslansering på oviss tid 

De nyproducerade lägenheterna på Gärdet är fullt utrustade och har stora fönsterpartier. Det finns även en exklusiv penthouse-våning, med en av Stockholms största privata takterrasser, att hyra.

Planen är också att lansera det pausade bostads- och coworking-projektet på Rissneleden i Sundbyberg 2022. 

Mer om det nya boendekonceptet

Delningsekonomin har inte bara drivit på utvecklingen av coworking, utan även av lägenhetshotell och företagsbostäder, vilket väckte idén. 

Lämpar sig för företag med personal på resande fot som periodvis eller under längre perioder är i behov av att bo i Stockholm.

Erbjuder korta uppsägningstider som kombineras med fullt inredda lägenheter, inklusive fritt wifi. 

Living kombineras med kontorsdelning, lounge, frukost, teknik och andra bekvämligheter direkt i fastigheten eller i anslutning till fastigheten. 

Tillgång till samtliga av bolagets coworking-ytor ingår i hyran.

 

Källa: Convendum

 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

ConvendumGärdetStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.