Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Co-living aktören satsar i Stockholm - 300 nya bostäder under 2021

Publicerad: 28 april 2021, 14:28

Milad Barosen, Carolina Mistander, Samuel Gielis och Johan Outinen på Allihoop.

Foto: Johanna Hanno

Co-living aktören Allihoop har stängt en investeringsrunda och satsar på att öppna 300 bostäder under året.


Ämnen i artikeln:

Colive

I investeringsrunda har man tagit in 7,5 miljoner kronor. Bland investerarna finns bland annat serieentreprenören Houman Ashrafzadeh, affärsängeln Simon Josefsson och nystartade PropTech Farm som lead investor. 

Lyssna: Allihoops grundare Milad Barosen i Fastighetsnytt podcast 

Boendeformen co-living baseras på ett community där medlemmarna har en egen studio, men samtidigt tillgång till gemensamma ytor tillsammans med andra. 

– Vi vill lösa en del av ett stort, komplext problem. Hundratusentals letar efter ett schysst ställe att bo på i Stockholm. Det är en bromskloss för rekryterare som vill attrahera internationell talang. Samtidigt står fastigheter outnyttjade och utvecklas inte för att möta de nya behoven. Vi gör om dem till yteffektiva boenden med delade ytor där människor möts. Det är en win-win-win för fastighetsägare, hyresgäst och stad, säger Milad Barosen, CEO och Co-founder av Allihoop i ett pressmeddelande. 

Läs även: Vad menas med co-living? 

Bakom investmentbolaget Proptech Farm som gått in som investerare, står Fredrik Bergman, grundare av Diakrit, och Linus Björk, tidigare Sales Director på Collector. Bland investerarna återfinns grundaren av Aros Bostad, Samir Taha, och Mikael Wintzell från Wellstreet. 

– Genom vårt nätverk i både Europa och Sydostasien kan vi accelerera teknikutvecklingen och bidra till en snabbare global expansion, säger Fredrik Bergman, CEO på PropTech Farm.

Läs även: Katarina Liljestam Beyer på Colive om att tackla coronapandemin: ”Hjärnan arbetar oavbrutet” 

Allihoop grundades 2020 och har i dag två verksamma co-living boenden i Stockholm, ett i Midsommarkransen och ett på Lidingö. I augusti öppnar man 68 bostäder i Spånga, och ytterligare boenden lanseras i Stockholm under hösten 2021. 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Colive

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.