Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Chakraborty bygger studentbostäder

Publicerad: 29 maj 2012, 12:29

Entreprenören och hotellägaren Bicky Chakraborty bygger ett hus för studentbostäder på KTH:s campus Valhallavägen. Huset skall utgöra bostäder för studenter inskrivna vid KTH och kommer att omfatta 42 lägenheter.


Ämnen i artikeln:

KTHStudentbostäder

Elite Hotels grundare och ägare Bicky Chakraborty finansierar byggnationen av ett studentbostadshus på KTH:s campus Valhallavägen. Byggnationen kommer att starta redan hösten 2012 med en beräknad inflyttning under år 2013.

– Bicky Chakrabortys studentbostadshus är ett mycket välkommet tillskott till KTH:s campusmiljö. Tillgången på fina och bra belägna studentbostäder är en avgörande del i konkurrensen om de bästa studenterna, såväl nationellt som internationellt. Därtill kommer huset att i hög grad bidra till att skapa den attraktiva och levande campus-miljö som KTH idag planerar mycket aktivt inför, säger Peter Gudmundson, rektor på KTH.

– Studentåren lade grunden för all min fortsatta verksamhet. Jag minns dessa år och den fantastiska gemenskap vi studenter hade med stor glädje. Mitt företag, Elite Hotels, var från början studentägt och vi arbetade med bostäder och social verksamhet för de utländska studenter som kom till Stockholm. Det känns därför som att sluta cirkeln med att nu skapa förutsättningar för att morgondagens studenter ska känna samma glädje och gemenskap i sitt studentliv som jag gjorde i mitt, säger Bicky Chakraborty

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande KTH

Ämnen i artikeln:

KTHStudentbostäder

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.