Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Castellum förhandlar med Hemfosa om fastigheter för 2 miljarder

Publicerad: 11 november 2014, 13:09

Castellum förhandlar för närvarande med Hemfosa Fastigheter om försäljning av hela sitt fastighetsbestånd i Värnamo och Växjö.

Ämnen i artikeln:

CastellumHemfosa FastigheterVäxjöGöteborgVärnamo

Vidare förhandlar man om en fastighet i Göteborg. Fastigheterna i Värnamo och Växjö ägs av Castellums dotterbolag Corallen och fastigheten i Göteborg av Eklandia. Totalt handlar det om 54 fastigheter som omfattar sammanlagt 280 000 kvadratmeter. Affären omfattar fastigheter till värde av cirka 2 miljarder kronor.

I en kommentar till Fastighetsnytt säger Castellums vd Henrik Saxborn att hela Castellum-koncernen får en stark investeringskapacitet som kommer att användas för investeringar inom den strategiska ram man har utformat.

– Vi investerar där Sverige växer. Vi är intresserade av att investera på de orter där Corallen finns kvar, Jönköping och Linköping, och dessutom i de orter där Castellums övriga fem dotterbolag är verksamma, säger han.

Enligt ett pressmeddelande från bolaget ligger affären i due diligence-fasen och köpeavtal beräknas kunna ingås senare i november.

Sverrir Thór

Källor: Pressmeddelanden från Castellum och Hemfosa

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev