Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Byleden blir stadsgata

Publicerad: 29 september 2016, 05:30

Bild: Visionsbild av hur Byleden kan komma att utvecklas, av Erseus arkitekter.

Genom att omvandla Byleden i Skälby till en stadsgata vill Järfälla kommun skapa möjligheter för 400 nya bostäder med lokaler för handel och kontor i gatuplan.


Ämnen i artikeln:

Järfälla

Järfälla kommun går ut på samråd med en ny detaljplan för Byleden. Den nya detaljplanen gör det möjligt att bygga cirka 400 nya bostäder längs en ny stadsgata. Som komplement till bostäderna blir det lokaler för handel och kontor i gatuplan.

– Nu utvecklar vi området vid Byleden i Järfälla med 400 bostäder i attraktiva boendemiljöer. Förslaget innehåller även en ny förskola och annan service, samtidigt som särskild hänsyn har tagits till den befintliga bebyggelsen och områdets karaktär, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Detaljplanen ligger inom influensområdet för den nya tunnelbanan där Järfälla kommun har åtagit sig att uppföra cirka 14 000 bostäder fram till 2030 i den så kallade Stockholmsöverenskommelsen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Järfälla

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.