torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Bygr växer – tar in 30 miljoner och byter namn

Publicerad: 11 maj 2023, 13:37

"Bakgrunden för namnbytet är att Bygr har fungerat mindre bra internationellt, och helt ärligt, inte så bra i Norge heller", säger medgrundaren Guy Montuelle.

Foto: Rubus

Proptechbolaget Bygr byter namn till Rubus. Samtidigt tar bolaget in 30 miljoner kronor i nytt kapital. Ambitionen är att blir nordens ledande plattform vid köp av nyproducerade bostäder.

Ämnen i artikeln:

SvepetNordrProptech SwedenProptech

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Norska proptechbolaget Bygr, som grundades 2019 av bröderna Guy och Yuval Montuelle, spänner bågen högt. Nu byter bolaget namn till Rubus och tar samtidigt in 30 miljoner kronor i eget nytt kapital.

– I en så pass ansträngd kapitalmarknad är det glädjande att både ägare och kunder fortsätter att tro på oss och våra lösningar, säger grundaren och vd:n Guy Montuelle, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Bostadsjätten Nordr tecknar avtal med norskt proptech-bolag

Rubus vill, via den egenutvecklade plattformen, förenkla kundresan vid köp av nyproducerade bostäder. Bland annat vid administration runt tillvalsprocesser.

Men även vid samverkan mellan olika involverade parter i ett bostadsprojekt: byggherre, totalentreprenör, underentreprenörer och leverantörer. Det kan till exempel handla om besiktning, eftermarknadshantering och överlämning.

– Bakgrunden för namnbytet är att “Bygr” har fungerat mindre bra internationellt, och helt ärligt, inte så bra i Norge heller. Namnbytet och re-brandingen är därför en förberedelse för vår internationella satsning, säger Guy Montuelle.

Trots att försäljningen av nyproducerade bostäder nästa helt har stannat av, har Rubus tredubblat sina intäkter från 2021 till 2022, menar bolaget i pressmeddelandet.

Läs mer: Marknaden pekar nedåt – då rusar proptech

Tidigare i år valde Nordr att ingå ett omfattande samarbete med Rubus för hela sin portfölj i både Norge och Sverige.

De går in med nytt kapital

Rubus tar in 30 miljoner kronor från både befintliga ägare och nya investerare. Samtliga av de befintliga nyckelinvesterarna är med i rundan (bland annat: Kistefos, Construct Venture och Borgenhaug Gruppen).

––

Backe Entreprenør AS och Kruse-Smith AS har över en längre tid använt Rubus plattform i flera av sina projekt och Backe Digital går nu in som aktieägare.

"Det är glädjande att aktörer som själva använder vår plattform blir aktieägare, det är en bekräftelse på att vi har den bästa lösningen på marknaden", menar Guy Montuelle.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev