Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Byggstart för studentbostäder

Publicerad: 27 februari 2012, 12:40

SSSB:s studentbostadshus Idun byggs ut

Stockholms Studentbostäder (SSSB)startar bygget av 84 nya studentbostäder vilket innebär en utbyggnad av ett av SSSB:s studentbostadshus Idun (Skålen 22) vid Norra Stationsgatan, i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

SSSBStockholms studentbostäder

Bostäderna består av två tillbyggnader på det befintliga studentbostadshuset och beräknas vara klara till hösten 2013.

För den som vill bygga nya studentbostäder råder det mycket svåra ekonomiska förutsättningar.  Utbyggnaden av Idun blev möjlig mycket tack vare att SSSB bygger på egen mark och att projektet genomförs med delad entreprenad, så att SSSB på det sättet minskar entreprenadkostnaden. Det som också bidragit till att 84 nya studentbostäder nu kan realiseras är att byggplanprocessen och plansamråden för byggprojektet löpt på mycket smidigt.
– För att inte tappa i konkurrenskraft behöver Stockholm som kunskapsregion fler studentbostäder. Vi har en bra dialog med Stockholms politiker och tjänstemän och hoppas att det ger oss goda möjligheter att bygga nytt. Vår vision är att bygga totalt 2000 nya studentbostäder fram till 2020. Men då krävs det samtidigt att vi får bättre ekonomiska förutsättningar, säger Chris Österlund, vd för SSSB.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SSSB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.