Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Byggstart för bostäder i Ingenting

Publicerad: 30 Januari 2012, 22:00

Byggstart för bostäder i Ingenting Idag togs det första spadtaget för Ingenting, ett nytt bostadsområde i Solna. Totalt 750 bostäder ska byggas i området där Bellman en gång hade sitt sommartorp…


Källa: Pressmeddelande Solna stad

Byggstart för bostäder i Ingenting

Idag togs det första spadtaget för Ingenting, ett nytt bostadsområde i Solna. Totalt 750 bostäder ska byggas i området där Bellman en gång hade sitt sommartorp.

Den 31 januari 2012 tog Skanska och Solna stad det första symboliska spadtaget för att markera produktionsstarten av första etappen av Brf Arkitekten. De nya kvarteren i Ingenting är planerade och designade för att smälta ihop med den internationellt kände arkitekten Gunnar Asplunds kulturminnesmärkta kontorsbyggnader från 1930-talet.

– Ingenting är en ny spännande stadsdel med bostäder och arbetsplatser, tydliga stadskvarter och en intressant historia med kopplingar till både Bellman och konstnären Tobias Sergel, som hade sin atelje där. Områdets centrum är Gunnar Asplunds 1930-talsbebyggelse som nu till granne får en modern och miljövänlig bebyggelse, säger Anders Ekegren, stadsbyggnadskommunalråd i Solna stad.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.