lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Bygglov för 20 våningar i Malmö

Publicerad: 21 september 2017, 12:12

Bild: Jais Arkitekter.

Strax intill Glasvasen vid Centralen i Malmö har ytterligare ett hus beviljats bygglov – ett 20 våningar högt flerbostadshus i Södra Nyhamnen.

Ämnen i artikeln:

NyhamnenFastighetsmarknaden i SydsverigeMalmö

Strax intill Glasvasen vid Centralen i Malmö har ytterligare ett hus beviljats bygglov – ett 20 våningar högt flerbostadshus i Södra Nyhamnen.

Fullt utbyggd kommer den nya stadsdelen Nyhamnen att rymma cirka 6 000 bostäder, och arbetsplatser för 13 000 personer.

– Det är viktigt att verkligen ta tillvara det stationsnära läget. Här kommer boende ha tillgång till hela Skånes och Köpenhamns arbetsmarknad utan bil. Samtidigt förvandlas en idag otrygg och trafiktyngd plats till en ny levande framsida för Malmö, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Bygglovet innebär att själva entrékvarteret nu är komplett. I det höga huset ska 86 lägenheter rymmas, och lokaler i bottenplan ska byggas samman med kontorshuset Foajé på fastigheten intill som fick bygglov tidigare i år.

Bostadshuset är ritat av Jais Arkitekter och Veidekke är byggherre. Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara vid månadsskiftet 2019–20.

– Malmö växer på höjden när området bakom Centralen tar form, säger Sofia Héden (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev