Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Byggherrar utses i Skarpnäck

Publicerad: 3 november 2017, 08:18

Flygbild över Bagarmossen och Skarpnäck.

Foto: Stockholms stad.

Exploateringskontoret anvisade mark för bostäder i Skarpnäck till sju olika byggherrar i september och nästa vecka väntas nämnden klubba igenom förslaget.


Ämnen i artikeln:

ExploateringsnämndenSkarpnäckBagarmossen

Exploateringskontoret anvisade mark för bostäder i Skarpnäck till sju olika byggherrar i september och nästa vecka väntas nämnden klubba igenom förslaget.

Projektet är en del av det större utbyggnadsprogrammet för Bagarmossen-Skarpnäck, som går ut på att bygga ihop de två stadsdelarna med 3 500 nya bostäder och godkändes av stadsbyggnadsnämnden i slutet av oktober i fjol.

Efter Bergholmsbacken, som första större planeringsetapp inom programmet föreslås Gamla Tyresövägen som en andra större planeringsetapp. Norr om Flygledargatan finns det planer på att bygga 220–310 nya bostäder, lokaler och en mindre förskola, varav 55 procent av bostäderna upplåts med hyresrätt.

Exploateringsnämnden tilldelar sju bolag markanvisningar för bostäder i programmet Bagarmossen–Skarpnäck: Magnolia Holding 4 AB, Active Fastighet Norden AB, L&L Riksby Fastigheter AB, Linfast AB, Wästbygg Projektutveckling AB och Skanska Mark och Exploatering Nya Hem AB.

Ärendet tas upp på exploateringsnämndens sammanträde på torsdag.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.