Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bygger fler studentbostäder i Luleå

Publicerad: 26 januari 2017, 06:55

Bild: Akademiska Hus.

160 nya studentbostäder ska byggas på Akademiska Hus mark i Luleå, efter att stadsbyggnadsnämnden på onsdagen beslutade om en ny detaljplan. Bolaget planerar att själva vara byggherre.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusLuleå

160 nya studentbostäder ska byggas på Akademiska Hus mark i Luleå, efter att stadsbyggnadsnämnden på onsdagen beslutade om en ny detaljplan.

Bostäderna ska byggas på universitetsområdet, en del av den så kallade Porsön.

– I vår gemensamma campusplan lyfter vi och Akademiska Hus fram studentbostäder som en viktig faktor för att vitalisera området. Nya bostäder mitt i universitetsområdet underlättar inte bara bostadssituationen för studenter och forskare i Luleå utan ökar också hela områdets attraktivitet, säger Staffan Sarbäck, universitetsdirektör vid Luleå tekniska universitet.

Ännu har Akademiska Hus inte tagit något investeringsbeslut, men bolaget har för avsikt att själva vara byggherre för projektet enligt ett pressmeddelande.

– Fler studentbostäder ligger i linje med Akademiska Hus uppdrag. Oavsett om det blir vi eller annan byggherre så är campusnära studentbostäder en viktig del för att öka ett lärosätes konkurrenskraft, chef för studentbostäder på Akademiska Hus.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Akademiska HusLuleå

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.