fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Bygger bostäder på kontorstak i Solna

Publicerad: 18 maj 2016, 06:20

Bild: Profi Fastigeter.

Profi Fastigheter har tecknat avtal med Panorama Bostad om att i ett gemensamt bolag bygga bostäder ovanpå en av Profis fastigheter i Solna. Detaljplanen har ändrats för att kunna bygga totalt 2 000 kvadratmeter bostäder.

Ämnen i artikeln:

Panorama BostadProfi FastigheterTham & Videgård arkitekterSolna

Fastigheten, Styckjunkaren 3, ligger i Huvudsta i Solna. Den ritades i början på 1970-talet av Folke Löfströms Arkitektkontor för Svenska Shell. Dess kulturhistoriska värde har tagits i beaktning i utvecklingsprocessen.

– Vi har arbetat länge med detaljplanefrågan och nu när planen vunnit laga kraft ska det blir riktigt roligt att skapa ett av Stockholms mest spektakulära bostadsprojekt, säger Thomas Sipos, vd på Profi.

Profi köpte fastigheten 2011, och bolaget har sedan dess drivit arbetet för en förändrad detaljplan, som antogs under våren. Projektet befinner sig nu i bygglovsskedet.

– Platta tak på kontorsfastigheter har ofta potential att förädlas till fantastiska boendemiljöer för nya bostäder med stora egna terrasser, utsikt och fantastiska ljusinsläpp. Vi är glada att Solna Stad ser och uppskattar denna möjlighet, den nya detaljplanen innebär att ett 40-tal nya bostäder med unika kvalitéer, arkitektur och karaktär kan byggas, säger Andreas Arkling, vd på Panorama Bostad.

Tham & Videgård har anlitats som arkitekter. Bostäderna kommer att upplåtas som bostadsrätter.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev