fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Bygger 500 studentbostäder i Lund

Publicerad: 11 april 2016, 06:26

I de utpekade områdena satsar man på studentbostäder. Bild: Akademiska Hus.

Akademiska Hus ska i egen regi bygga 500 nya studentbostäder i Lund. Bostäder ska byggas vid det så kallade Röda Stråket, där Wihlborgs och First Hotel äger fastigheter.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i SydsverigeAkademiska HusStudentbostäderwihlborgsWihlborgs FastigheterLund

Visionen är att helt få bort studentbostadsbristen i Lund. Med det som bakgrund startade Akademiska Hus en studentbostadsutredning i samarbete med Lunds universitet och kommun. Den presenterades i slutet av 2013.

I utredningen pekades det så kallade Röda Stråket, mellan A-huset/IKDC och Ideon på LTH-området, ut som en prioriterad plats för bostadsbyggande inom campus.

De 500 bostäderna kommer troligtvis att bli singel- samt duolägenheter och utbyggnaden beräknas ske etappvis fram till 2021.

– Målet att bygga bort studentbostadsbristen är en utmaning som vi måste tas oss an. Campusnära studentbostäder är en konkurrensfaktor för att skapa starka universitetsorter och en avgörande faktor för att fortsätta locka studenter till Lund från både Sverige och övriga världen, säger Tomas Ringdahl, regiondirektör för Akademiska Hus region Syd.

Röda Stråket blir också en del i utbyggnaden av spårvägen i Lund, där området får en egen hållplats.

Tillsammans med fastighetsägarna Wihlborgs och First Hotel inleder nu Akademiska Hus detaljplanearbetet för Röda Stråket som väntas ta cirka ett år. Byggstart kan tidigast ske hösten 2017.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev