torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Bygger 42 bostadsrätter i utsatt område Göteborg

Publicerad: 2 maj 2023, 07:58

Till vänster brf Stackmoln. Till höger projektledare Lars-Erik Pedersén på Egnahemsbolaget.

Foto: Egnahemsbolaget

Länsmansgården i Göteborg får ett tillskott på 42 bostadsrätter. Det står klart efter att Egnahemsbolaget fått mark- och bygglov för bostadsplanerna.

Ämnen i artikeln:

SvepetEgnahemsbolagetGöteborg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


År 2021 färdigställde Egnahemsbolaget 140 lägenheter på Norra Fjädermolnsgatan i Länsmansgården i Göteborg, en del av stadsdelen Biskopsgården. Nu har det allmännyttiga bolaget fått mark- och bygglov för uppförande av ett lägenhetshus bestående av 42 bostadsrätter på samma gata.

Bostäderna beräknas vara färdiga till slutet av 2024.

– Detta hus är den sista delen av utbyggnaden på Norra Fjädermolnsgatan och det känns roligt och utmanade att få huset att passa in i befintlig miljö. Vi har fått startbesked för marken och kommer inom kort att hålla tekniskt samråd för bottenplattan, säger Lars-Erik Pedersén, projektledare på Egnahemsbolaget, i en kommentar.

Biskopsgården är klassat som ett särskilt utsatt område av polisen och domineras av hyresrätter. Egnahemsbolaget vill med sina bostadsrätter göra området socioekonomiskt starkare då människor som bor i området kan stanna kvar när de får ändrade behov.

I en kommentar säger Egnahemsbolagets vd Erik Windt-Wallenberg att han tror att räntorna börjar sjunka till slutet av 2024 vilket kommer att påverka försäljningen av lägenheterna positivt.

–Det finns ett uppdämt behov av bostäder redan idag, folk gifter sig, skiljer sig, får nya jobb, fler barn, flyttar, blir äldre - det finns många som behöver en ny bostad av olika anledningar. Det kanske tar lite längre tid att sälja än vi varit vana vid i många år, men sälja kommer det göra, säger han.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev