Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bygger 300 bostäder i Bålsta

Publicerad: 23 augusti 2017, 12:55

Luleå

Preservia Hyresfastigheter har tecknat avtal med Scandinavian Property Group om att uppföra upp till 300 bostadsrätter i Bålsta utanför Stockholm.

Ämnen i artikeln:

Preservia HyresfastigheterScandinavian Property Group

Det aktuella området ligger strax sydöst om Bålsta centrum. Totalt består projektet om fyra kvarter bostäder med exploatering om cirka 20 000 kvadratmeter bruttoarea. Avsikten är att uppföra 250-300 bostäder.

Detaljplanarbetet pågår och för närvarande befinner sig detaljplanarbetet i granskningsutlåtandefas. Detaljplanen bedöms vinna laga kraft under 2018 och byggstart är estimerad till andra halvåret 2018 med färdigställande år 2020/2021 beorende på när byggstart kan ske.

Preservia är sedan tidigare haft projektansvariga och tar nu in SPG som samarbetspart där de tar helhetsansvaret för den vidare utvecklingen och färdigställandet.

– Det är glädjande att vi nått den här överenskommelsen med SPG. Det säkerställer hög kvalitet och genomförandekraft av projektet. Vi ser fram emot att bidra till stadsutvecklingen i Bålsta, säger Topias Riuttamäki, vd Preservia Hyresfastigheter.

Eversheds Sutherland Advokatbyrå, med ansvarig delägare Michael Nyman, är legal rådgivare till Preservia.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev