Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bygger 231 nya studentbostäder

Publicerad: 22 oktober 2015, 09:56

Illustration: Petter Furå.

Veidekke har fått i uppdrag att bygga 231 nya studentbostäder i Solna utanför Stockholm. Det ska ske genom en utbyggnad av studentbostadsområdet Strix och är en del av en satsning 2 000 nya studentbostäder.


Ämnen i artikeln:

Stockholms studentbostäderVeidekke

Veidekke har fått i uppdrag att bygga 231 nya studentbostäder i Solna utanför Stockholm. Det ska ske genom en utbyggnad av studentbostadsområdet Strix och är en del av Stockholms Studentbostäders satsning på 2 000 nya studentbostäder.

– Den ekonomiska kalkylen har in i det sista varit en stötesten trots att vi bygger på egen mark, men tillsammans med Veidekke har vi hittat en lösning som nu gör att vi kan genomföra projektet, säger Ingrid Gyllfors vd för Stockholms Studentbostäder.

Produktionen planeras att dra igång i början av 2016 och alla beräknas vara klart för inflyttning under 2017. Projektet sker på totalentreprenad.

Bristen på studentbostäder i Stockholm är kraftig. Staden har drygt 80 000 studenter men bara cirka 13 000 studentbostäder. Enligt en enkät som Studentbostadsföretagen gjorde under våren uppgav studentbostadsaktörerna i Stockholm att den akuta bristen uppgår till 8 000-10 000 bostäder.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Veidekke

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.