Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bygger 222 bostäder i Partille

Publicerad: 31 maj 2016, 07:07

Peab bygger ett kvarter i det nya området Partille Port i centrala Partille. Kvarteret kommer att bestå av 222 bostadsrätter, med ett kontraktsvärde om 569 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Peab

Peab Bostad har anlitat Peab för byggandet av ett kvarter i det nya området Partille Port i centrala Partille. Kvarteret kommer att bestå av 222 bostadsrätter i storleken 1-4 rum och kök.

Husens höjd kommer att variera mellan sex och åtta våningar och kvarteret byggs som en sluten byggnad runt en innergård. Totalt kommer området att omfatta 800 bostäder samt handel och kontor motsvarande 30 000 kvadratmeter.

På markplan i det kvarter Peab Bostad nu har beställt kommer det att finnas byggnader avsedda för handel och bostäderna och innergården byggs sju meter ovanför markyta. I anslutning till kvarteret bygger man även ett parkeringshus.

Första spadtaget planeras tas 20 juni men för närvarande arbetar man med sanering av området. Kontraktets värde uppgår till 569 miljoner kronor enligt ett pressmeddelande från Peab. Området väntas stå färdigt 2021.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Peab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.