lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Bygger 200 lägenheter i Kungsängen

Publicerad: 12 april 2016, 04:59

Bild: Kungsängen.

Riksbyggen har förvärvat mark i Kungsängen norr om Stockholm. På marken planerar bolaget att tillsammans med säljaren Inmec bygga cirka 200 nya lägenheter.

Ämnen i artikeln:

RiksbyggenUpplands-BroKungsängen

Det nya området kommer att utvecklas under namnet Svartviks Strand. Upplands-Bro kommun har beviljat Riksbyggens ansökan om planändring för fastigheten.

– Det är positivt att planprocessen kommit igång och att vi planerar för en förtätning i stationsnära läge – precis i linje med vår översiktsplan och koalitionens politiska plattform. Extra fint är kopplingen och den ökade tillgängligheten till Mälaren, säger Camilla Janson, kommunstyrelsens ordförande (S) i Upplands-Bro.

Sedan tidigare har Riksbyggen cirka 700 byggrätter under planläggning i anslutning till pendeltågsstationen i Bro.

Riksbyggen och säljaren, den lokala fastighetsaktören Inmec, planerar alltså att tillsammans bygga 200 nya bostäder i blandade upplåtelseformer, både hyres- och bostadsrätter. Inmec kommer att uppföra hyresrätterna för egen förvaltning.

Preliminärt beräknas detaljplanen vinna laga kraft under 2017. Byggstart för de nya bostäderna i Kungsängen beräknas kunna ske i början av 2018.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev