Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bygger 160 nya bostäder i Årsta

Publicerad: 11 januari 2016, 11:26

Kvarteret Sävlången. Bild: Stockholmshem.

Vid Stockholmshems senaste sammanträde fattades ett inriktningsbeslut om att bygga 160 nya bostäder i kvarteret Sävlången i Årsta utanför Stockholm. Produktionskostnaden uppgår till 495 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

StockholmStockholmshemÅrsta

Vid Stockholmshems senaste sammanträde fattades ett inriktningsbeslut om att bygga 160 nya bostäder i kvarteret Sävlången  i Årsta utanför Stockholm. Den uppskattade produktionskostnaden uppgår till 495 miljoner kronor.

Projektet kommer att genomföras i två fastigheter som redan ägs av bolaget. Det kommer att utgöras av två punkthus om 14 våningar, som kopplas samman med en lamell i fyra våningar

Projektet ingår i det övergripande planprogrammet som finns för Årstastråket sedan 2003. Stockholmshem har som målsättning att dubblera sin nyproduktionstakt till cirka 1 000 byggstartade bostäder per år 2019. Detta som en del i Stockholms stads målsättning att bygga 140 000 nya bostäder fram till 2040.

Man kommer även att bygga en förskola inom ramen för projektet.

Eftersom projektkostnaden överstiger 300 miljoner kronor, måste beslutet även godkännas av kommunfullmäktige.

Maria Nordlander

Källa: Protokoll från Stockholmshems senaste sammanträde

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.