Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bygger 150 bostäder i Hyllie

Publicerad: 20 januari 2016, 11:21

Bild: Malmö stad.

Malmö stad godkände på onsdagen en upplåtelse av en tomträtt till Peab i Hyllie. På tomten ska bolaget bygga 150 nya bostäder. Tomträtten ingår i Hyllie Allé, ett område som inrymmer 1 700 bostäder.


Ämnen i artikeln:

MalmöHylliePeab

Malmö stad godkände på onsdagen en upplåtelse av en tomträtt till Peab i Hyllie. På tomten ska bolaget bygga 150 nya bostäder och en förskola.

– Det är oerhört välkommet med 150 nya bostäder och en förskola i Malmös största, nu pågående utvecklingsområde på kommunal mark, säger Malmö stads fastighetsdirektör Klas Johansson.

Tomträtten av fastigheten Tor 1 ingår i området Hyllie Allé, ett område som inrymmer 1 700 bostäder. Fullt utbyggt kommer hela Hyllie att rymma 9 000 bostäder.

Tomträttsavgälden är i sidoavtalet satt till 57 kr/kvm byggteknisk area, BTA, för hyresrättslägenheterna. Priset gäller under den första tioårsperioden och under förutsättning att upplåtelseformen hyresrätt består.

Redaktionen

Källa: Malmö stad

Ämnen i artikeln:

MalmöHylliePeab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.