Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bullerdämpande container kan ge fler bostäder

Publicerad: 7 mars 2014, 16:47

En första bullerdämpande container finns på plats på Lövsta Återvinningscentral. Stockholms stad hoppas på tystare återvinningscentraler, vilket skapar fler markytor och möjliggör byggandet av fler bostäder närmare återvinningscentraler.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stadUlla Hamilton

– Med ett växande Stockholm behövs fler bostäder. Det är glädjande om staden i framtiden genom detta miljöprojekt skulle kunna generera en dominoeffekt där tystare återvinningscentraler även genererar ett bättre markutnyttjande för bostäder och en trevligare miljö för stockholmarna, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

Stockholms återvinningscentraler följer naturvårdsverkets riktlinjer för externt industribuller. Det innebär att cirka 125 000 kvadratmeter av marken kring återvinningscentralerna måste vara fri från bostäder.

Om bullret från återvinningscentralerna skulle kunna minskas så att skyddsavståndet kan krympas till exempelvis 100 meter behöver endast drygt 30 000 kvadratmeter mark hållas fritt runt återvinningscentralen, enligt Stockholms stads beräkningar. Det skulle i så fall innebära att cirka 95 000 kvadratmeter mark runt återvinningscentralen kan frigöras till andra användningsområden.

Den bullerdämpande containern är en prototyp och projektet initierades av avfallsavdelningen av Stockholms stads Trafikkontor. Prototypen kommer att testas under våren på Lövsta Återvinningscentral. Försöket planeras att pågå i cirka ett år.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Moderaterna i Stockholms stad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.