Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

BTH Bostad får markanvisning i Solvallastaden

Publicerad: 10 maj 2019, 11:58

Illustration: EttElva Arkitekter.

BTH Bostad har som ett av åtta bolag tilldelats en markanvisning i Södra Solvallastaden, i Stockholm. Bolaget får nu möjligheten att utveckla ett kvarter med totalt 60 bostadsrätter i området.


Ämnen i artikeln:

BTH BostadSolvallastaden

– För att möjliggöra byggnation krävs att en ny detaljplan tas fram och detta arbete påbörjas nu och pågår i ca 3 år. Det geografiska läget är utmärkt med närheten till Bromma och centrala Sundbyberg och kommer bli ännu bättre när Tvärbanans Kistagren färdigställs, säger Martin Calmtorp på BTH Bostad.

Solvallastaden kommer i framtiden omfatta mellan 2000 – 2200 bostäder. Utöver bostäderna planeras det även för skolor, kommersiella lokaler och ett hotell. I nuläget består området huvudsakligen av parkeringsytor som fram tills nyligen ägdes av Stockholms travsällskap och Stockholms stad. I höstas förvärvade Balder en stor del mark i området av Travsällskapet.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

BTH BostadSolvallastaden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.