lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Brunnsängs centrum i Södertälje får ny ägare

Publicerad: 28 oktober 2019, 14:18

Brunnsäng i Södertälje ska bebyggas i högre grad än i dag enligt den strukturplan som håller på att tas fram inom Södertälje kommun. Foto: Södertälje

“Det här förvärvet innebär att Telge Bostäder blir en större del av Brunnsängs totala utveckling, där centrumdelen respektive bostadsdelarna är två samverkande delar” säger Yilmaz Kerimo (S), styrelseordförande för Telge Bostäder och Telge Hovsjö om affären.

Ämnen i artikeln:

Telge BostäderTelge Fastigheter

Brunnsäng i Södertälje ingår i ett större projekt som syftar till att öka andelen bostäder och verksamheter i området. Telge fastigheter säljer därför centrumanläggningen till ett annat bolag inom Södertälje kommun.

Den strukturplan som håller på att tas fram för Brunnsäng innehåller utpekade områden för bland annat bostäder, verksamheter, grönstråk, rekreationsområden och gator och redovisar hur nya exploateringsområden bör kopplas samman med sin omgivning.

Dokumentet är inte juridiskt bindande men ska peka ut en inriktning inför vidare planering.

Fokus på fler bostäder

På Telge Bostäders styrelsemöte i mars i år togs beslut om att utreda förutsättningarna för att låta Telge Bostäder bli en större del av ett område där de redan har befintligt bestånd, och nu står det klart att bolaget köper Brunnsängs centrum av Telge Fastigheter i och med ett koncernstyrelsebeslut som fattades på måndagen.

– Det här förvärvet innebär att Telge Bostäder blir en större del av Brunnsängs totala utveckling, där centrumdelen respektive bostadsdelarna är två samverkande delar, säger Yilmaz Kerimo (S), styrelseordförande för Telge Bostäder och Telge Hovsjö.

Förvärvet av Brunnsäng centrum innebär att Telge bostäder får en mer direkt roll i Södertälje kommuns stadsutvecklingsplaner med fokus på fler bostäder, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev